25 Eylül 2024
  • İzmir18°C

BUSKİ`DEN PERSONELİNE AŞURE İKRAMI

BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin düzenlediği etkinlikte personele aşure ikram edildi.

BUSKİ`den Personeline Aşure İkramı

14 Ekim 2016 Cuma 14:12

BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin düzenlediği etkinlikte personele aşure ikram edildi.

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gününe denk düşen Aşure Günü vesilesiyle BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin düzenlediği etkinlikte personele aşure ikram edildi. İkram öncesi, Bursa Müftülüğü Vaizi Muhammed Döner tarafından “Muharrem Ayının Fazileti” konulu konferans verildi. Muharrem ayının, pek çok faziletinin bulunduğuna işaret eden Döner, İslam’a göre yerlerin ve göklerin, Muharrem’in 10. gününde yaratıldığına inanıldığını belirtti. Hazreti Adem’in dünyaya indirilişinin Muharrem’in 10. gününde gerçekleştiğini vurgulayan Döner, bugünün aynı zamanda Hazreti Musa’nın Firavun’un zulmünden kurtulduğu güne denk düştüğünü ifade etti.

Savaşların haram sayıldığı dört aydan birinin de Muharrem ayı olduğuna dikkat çeken Döner, bu ayda yapılan hayır hasenatların Allah katında kabul göreceğine dair pek çok hadisin de bulunduğunu sözlerine ekledi.
Bursa Müftülüğü Vaizi Muhammed Döner’in sunumundan sonra, BUSKİ personeline aşure ikramında bulunuldu. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.