25 Kasım 2024
  • İzmir7°C

BAYRAKLI ZABITASI'NA DOKUNAN YANDI

İzmir’de Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri, sahada karşılaşabilecekleri fiziksel saldırı durumlarında kendilerini nasıl savunacaklarını öğreniyor.

Bayraklı Zabıtası'na Dokunan Yandı

16 Kasım 2016 Çarşamba 14:58

BAYRAKLI ZABITASI “SAVUNMA SANATI” ÖĞRENİYOR

İzmir’de Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri, sahada karşılaşabilecekleri fiziksel saldırı durumlarında kendilerini nasıl savunacaklarını öğreniyor. Wingsum ve eskrima antrenörü Barış Kural tarafından verilen eğitimlerde zabıtalar ayrıca sorunlara nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda da ders alıyor.  

Bayraklı zabıtası savunma sanatı derslerine başladı. Kanun ve yönetmeliklere uymayanlara yönelik yaptırım uygularken, zaman zaman fiziksel ve sözlü saldırılara maruz kalan zabıta ekipleri, müdahale tekniklerini öğreniyor. Wingsum ve eskrima antrenörü Barış Kural tarafından verilen eğitimlerde zabıtalara, yükümlü oldukları yönetmelik maddelerini uygularken nasıl davranmaları gerektiği anlatılıyor. Uygulamalı olarak ders alan Bayraklı zabıtası sokakta, pazar yerinde, denetimlerde olaylara artık daha çok sağduyulu yaklaşacak.

FİZİKİ MÜDAHALEYLE KARŞILAŞIRLARSA NE YAPACAKLARINI ÖĞRENİYORLAR

Üniformalı personelin görevini profesyonelce yapabilmesi amacıyla eğitimlere başladıklarını anlatan antrenör Barış Kural, “Mesleki müdahale eğitimi veriyoruz. Üniformalı personelin işini profesyonelce yapabilmesi amacıyla geliştirilmiş bir sistem. Avcı sistem konseptinde kolluk müdahale teknikleri olarak gösterdiğimiz bir eğitim. Zabıta ekipleri görevleri gereği uygulamakla yükümlü oldukları ve uygularken yüz yüze geldikleri şahıslarla oluşabilecek fiziki durumlarda olaylara nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda bilgilendiriliyor. ‘Olayları kişiselleştirmeden kendileri veya karşıdaki kişi zarar görmeden mesleki anlamda yapılması gereken müdahale nasıl yapılır?’ sorusuna burada yanıt buluyoruz ve çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürütüyoruz" dedi.

İNSANI VE DEMOKRATİK KURALLARI BİLEREK

Eğitim sürecinin zorlu olduğuna ve zaman aldığını anlatan Kural, “Karşılaşılması olası senaryolar çok fazla. Zabıtalar; sokakta, pazar yerinde, ruhsat ya da gıdayla ilgili bir işlem gerektiren işleri denetlerken kontrolsüz, kendini rahat hissedemeyeceği ortamlarda çalışıyorlar. Bu durumların kişiselleştirilmeden sağduyu ile kontrol edilmesi çok kolay değil. Bu anlamda insani ve demokratik kuralları da bilerek farklı bir dili, yaklaşımı, savunma sanatını göstermeye çalışıyoruz. Yaşadıkları olaylara karşı geri bildirimlerine göre çalışmalar da sürdürüyoruz. İşin temeliyle alakalı mesafe, duruş ve müdahalenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler aktarıyoruz. Sürdürülebilir çalışma yapmayı gerektiren bir branş olduğu için eğitimlerin devamlılığı önemli" diye konuştu.

BİR SORUNLA KARŞILAŞILMASINI İSTEMEYİZ

Zabıta ekiplerinin alanda çalışırken karşılaştıkları sorunlara daha profesyonelce yaklaşabilmeleri ve kendilerini savunmayı öğrenmeleri için eğitim programının uygulandığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Hiçbir ekip arkadaşımın bir sıkıntı yaşamasını istemem ancak özellikle zabıta arkadaşlarımız görevleri gereği vatandaşlarla karşı karşıya gelebiliyor. Şu asla unutulmamalı. Bizler yasayı, yönetmelikleri uygulamakla yükümlüyüz. Arkadaşlarımız görevlerini yapıyor. Zabıta arkadaşlarımız sıkıntılara nasıl yaklaşmaları ve fiziki saldırı durumlarında kendilerini nasıl savunmaları noktasında eğitim alıyor. Umarım, hiçbir zaman istenmeyen bir olaylarla karşılaşmazlar” dedi./ EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.