25 Kasım 2024
  • İzmir10°C

BAYİM OLUR MUSUN FUARI KAPILARINI AÇTI

“Bayim Olur musun?” 14. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı açılışında konuşan UFRAD Franchise Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında iş dünyasının göstermiş olduğu demokratik duruşa dikkat çekti.

Bayim Olur Musun Fuarı Kapılarını Açtı

16 Ekim 2016 Pazar 16:30

“Bayim Olur musun?” 14. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı açılışında konuşan UFRAD Franchise Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında iş dünyasının göstermiş olduğu demokratik duruşa dikkat çekti.

Medyafors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğu’nda düzenlenen “14. Bayim Olur Musun” Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AB eski Bakanı Egemen Bağış, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı (TİM) Mehmet Büyükekşi, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve çok sayıda firma yetkilisi katıldı.

UFRAD Franchise Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın fuarın açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında iş adamlarının göstermiş olduğu demokratik duruşa vurgu yaparak, “15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında iş dünyamızın göstemiş olduğu demokratik duruş ve tam bağımsız bir ülkeyi meydana getirmek ve ekonominin ayrılmaz bir parçası olan özgürlüğü tekrar tarihe yazmak için saygıdeğer iş adamlarımızın göstermiş oldukları duruştan dolayı kendilerine şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

“Ortadoğu’nun ve Avrupa’nın en büyük fuarı”

“Bayim Olur musun? 14. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı”nın şu anda dünyanın beşinci büyük, kendi coğrafyasının da en büyük fuarı olduğuna dikkat çeken Dr. Mustafa Aydın, “Bu fuar franchising sektörü bakımından Ortadoğu’nun ve Avrupa’nın en büyük fuarı. Bu fuar, 300 yerli ve yabancı firmanın katıldığı, 30 bin ziyaretçiyi ağırlayan ve yaklaşık 22 bin metrekare kapalı alanda kurulan çok önemli bir fuardır. Türkiye’de franchising sektörü yıllık 43 milyon dolarlık bir ticaret hacmine sahip. Dolayısıyla burada yeni yatırımcılar hem kendilerine yeni iş kolları araştırırken aynı zamanda iş geliştirme bakımından da çok önemli bir platformda kendilerini bulacaklar. Çünkü buraya gelen yatırımcılar, sektöründeki diğer firmaların ne yaptığını da görüyorlar. Yani sektörle ilgili yeni gelişmeleri de takip edebiliyorlar. Tabiki sadece fuarı gezmekle kalmıyorsunuz aynı zamanda eş zamanlı seminerlerimiz de oluyor. Bu da sektörle ilgili bilgi alımını kolaylaştırıyor,” şeklinde konuştu.

Konuşmasında yirmi birinci yüzyılda bir ülkeyi istila etmek için tanklara ve toplara ihtiyaç olmadığını, bunun ülkelere marka ihraç edilerek yapılabildiğinin altını çizen Dr. Aydın “Yirmi birinci yüzyılda bir ülkeyi istila etmek için ille de tanklarınızı ve toplarınızı o ülkeye göndermeniz gerekmiyor. Markalarınızı o ülkeye gönderdiğiniz zaman, o ülkeyi hem ekonomik olarak hem siyasi olarak hem de askeri olarak egemenliğinizin altına almış oluyorsunuz,” dedi.

“Türkiye ile ilgili gerçekten büyük bir bilgi kirliliği var”

Türkiye ekonomisi ile ilgili dışarıdan gelen olumsuz değerlendirmelerin maksatlı olarak yapıldığının altını çizen Dr. Mustafa Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye ile ilgili gerçekten büyük bir bilgi kirliliği var. Özellikle bunu yapıyorlar. Bizim de buna karşı oturup ağlayacak halimiz yok. Bu tarz etkinlikler düzenleyerek o ülkelerden şirketleri, üniversiteleri davet ederek Türkiye’nin hiç de öyle düşünüldüğü gibi olmadığını ve her şeyin gayet normal yürüdüğünü ifade etmememiz lazım. Bu anlamda bu fuar aynı zamanda Türkiye’nin yurtdışındaki o kirli algısını aydınlığa çıkarması bakımından da çok önemlidir.”

“Türk markaları artık dünyayı doyuruyor”

Türkiye’nin franchise markalarının artık dünyayı doyurduğuna dikkat çeken Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış “Sayın Dr. Mustafa Aydın, Türkiye’nin ekonomisini güçlendirmek için farklı sivil toplum örgütlerinde ve başta da UFRAD’da çok önemli işlere imza atıyor, kendisini kutluyorum. Türkiye’nin eskiden olduğu gibi ‘çantada keklik’ durumunda olmamasından rahatsız olanlar Gezi’de, 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta ülkeye darbe vurmak istediler. Kobane’de vurmak istediler, Ankara’daki, İstanbul’daki, Urfa’daki, Gaziantep’deki Türkiye’nin dört bir yanında olan patlamalarla ülkeye zarar vermek istediler. Son olarak da 15 Temmuz’da içimizden devşirdikleri hainlerle iç savaş çıkarmak istediler. Buna rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam etti. Bir arkadaşımın benimle paylaştığı bir olayı sizlere anlatmak istiyorum. 15 Temmuz’da öğleden sonra bir web sitesine girip Türkiye’nin aktif bir pazarlama zincirinden bir şarj cihazı ısmarlıyor. Daha sonra uçağa biniyor ve İzmir’e gidiyor. Ertesi gün Alaçatı’daki evine 16 Temmuz sabahı saat 11.00’de ısmarladığı ürün teslim ediliyor. İşte bu Türkiye’nin azminin en belirgin göstergesi.” diye konuştu.

“Bu fuar ile birlikte başarılı franchise örneklerini hep birlikte görmüş olduk”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuya ilişkin “Bu fuar ile birlikte başarılı franchise örneklerini hep birlikte görmüş olduk” diyerek isim yapmış ve markalaşmış firmaların standartlarını çok iyi oluşturmaları gerektiğini söyledi. Franchise veren firmanın sadece ürünlerinin satılmasını sağlama amacı taşımaması ve bayinin de çok iyi hizmet verme noktasında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Tüfenkci, işletme kurallarının çok iyi oluşturulmasının önemine değindi. İşletmelerin bir ruhu ve kimliği olması gerektiğine değinen Tüfenkci, büyük markaların mutlaka kendilerine ait güçlü hikayeleri olduğunu kaydetti.

Ülke olarak daha çok markalaşma yolunun bulunması gerektiğine de değinen Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, üreticiler ve ihracatçılar ile el ele verilerek bunun başarılmasının şart olduğunu ifade etti.  /EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.