ARAŞTIRMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORLAR
Türkiye'de bağlı oldukları üniversitelerinden bağımsız olarak ilk 5000 akademisyenin h indeksine göre sıralandığı Mayıs 2016 Webometrics sıralaması yayınlandı.
05 Ağustos 2016 Cuma 19:39
ARAŞTIRMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORLAR
Türkiye'de bağlı oldukları üniversitelerinden bağımsız olarak ilk 5000 akademisyenin h indeksine göre sıralandığı Mayıs 2016 Webometrics sıralaması yayınlandı.
Dünya’da ilk 5000 içinde bulanan, Türkiye'deki tıp fakültelerini içeren ve tıp fakültesindeki görevli akademisyenlerin H indeksine göre sıralama yapıldı. Akademisyenlerin h indeksi bütün dallardaki sıralama ile değil aynı dallardaki akademisyenlerle ile karşılaştırılmalı yapılıyor. Araştırmada çeşitli üniversitelerde tıp fakültesindeki akademisyenler kendi dallarında değerlendirildi ve sıralama tabloları buna göre düzenlendi.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Sıralaması’nda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklar Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ulus Salih Akarca, Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Prof. Dr. Rüchan Uslu ve Prof. Dr. Serhat Bor ön sıralarda yer aldı. Yine Adli tıp alanında yapılan sırlamada Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekin Özgür Aktaş yer buldu.
AKADEMİK PERFORMANS İZLEMLERİ
H indeksi bilimsel üretkenlik ve verimlilik için kullanılan bir ölçüt. Son dönemlerde üniversitelerdeki akademisyenler için Akademik Performans İzlemleri ön plana çıktı ve bu akademik performans ölçümleri ile ilgili parametreler de kullanılmaya başlandı. Bu parametrelerin içindeki H indeksi akademik beceriyi gösteren objektif kriterlerden sadece birisi. H indeksi ile üniversitelerin sıralamalarını yapan birçok kuruluş bulunuyor. Yurtdışında ise bu sıralamayı yapan en önemli kuruluşlardan biriside Cybermetrics Laboratuvarı –Webometrics- kabul ediliyor. Webometrics; İspanya'daki en büyük araştırma merkezi olan Ulusal Araştırma Kurumu'nun Cybermetrics ünitesinde hazırlanıyor. Webometrics sıralaması; araştırmacıların çalışma kalitesini ve sayısını artırmayı ve başka araştırmacıların erişimine sunulacak şekilde internet ortamında yayınlanmasını teşvik etmek amacıyla yapılıyor. Webometrics Veri Tabanı 15bin'den fazla üniversite ve 5bin'den fazla araştırma merkezinden oluşuyor. Büyük listelerinde ise dünyadaki en kaliteli 4 bin üniversite bulunuyor. Webometrics sıralaması, bu alanda var olan diğer sıralama sistemlerinden daha kapsamlı olup, açıklanan sonuçlara göre üniversiteleri web ortamında yayınlayacakları akademik ürünlerin sayısının ve kalitesinin artırılması konusunda cesaretlendirmeyi, yeni web sayfası uygulamalarını ve bu uygulamaları devam ettirecek düzenlemeleri yapmaları konusunda onlara geri bildirim vermeyi hedefliyor.
/ EGE BASIN GRUBU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.