• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • İzmir 9 °C

MCBÜ'de Manisa Teknokent İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

MCBÜ'de Manisa Teknokent İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Manisa Teknokent); belirlediği amaç ve hedefler doğrultusunda, yenilikçi ve ileri teknoloji alanlarında faaliyet göstererek şirketlere Ar-Ge çalışmalarını yürütebilecekleri ortam ve destek

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Manisa Teknokent); belirlediği amaç ve hedefler doğrultusunda, yenilikçi ve ileri teknoloji alanlarında faaliyet göstererek şirketlere Ar-Ge çalışmalarını yürütebilecekleri ortam ve destek sağlamak; üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin iş birliğini sağlayarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek için çalışmalarına başlıyor.

Bu çerçevede, Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı  “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teşvik ve Mali Uygulamaları” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Mıynat ve öğretim üyeleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi üniversite olarak önceliklerinin Teknokent olduğunu ve üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek için bir ara yüz görevi üstlendiklerini vurguladığı konuşmasında; bunu herkesin sahiplenmesi gerektiğini belirterek, bilginin sosyoekonomik-kültürel-çevresel faydaya dönüşmesini sağlayan tüm paydaşlar arasında köprü görevi görerek etki alanı oluşturan “Teknokent”in üzerine düşen görev ve sorumluluğu en yüksek kalitede ve düzeyde gerçekleştireceğini ifade etti.

Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu; teknoloji geliştirme bölgelerindeki teşvikler ve mali uygulamalar ile bu bölgelerde şirket kurma süreçleri ve destekler hakkında bilgiler verdi. Teknoparkta yer alabilmek için üç anahtar olduğunu ifade eden Karslıoğlu, bu anahtarların “projenin olması, üretim verilmesi ve bu işin fiilen Teknokent içinde gerçekleştirilmesi” olduğunu söyledi. Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde mali yaşam döngüsü, bölgede yer alma ve oluşum şartları, Teknoparkta yer almanın vergisel boyutları, teşvikler ve mali uygulamalar ile bu bölgelerde şirket kurma süreçleri ve destekler gibi konular hakkında da detaylı bilgilendirme yapan Hüseyin Karslıoğlu, konuşmasının sonunda katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Teknoloji Geliştirme Bölgesinin sadece bir kişinin işi olmadığını; sanayiciler, öğretim üyeleri ve herkesin bu işe gönül vermesi gerektiğini vurgulayan Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ise teknoparkların gelecekteki bilgi ekosistemlerinin ana çekirdeğini oluşturacak olması nedeniyle, Şubat 2017 itibarıyla faaliyete başlayarak ar-ge, inovasyon, akıllı üretim ve kümelenme konusunda firmaların hizmetinde olacak olan Manisa Teknokentin, Haziran ayına ulaşıldığında 120 projelik bir faaliyet oluşturabilecek kapasitede olduğunu ifade etti. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.