• BIST 10029.73
  • Altın 2915.875
  • Dolar 34.098
  • Euro 38.1399
  • İzmir 20 °C

Kent Diyalogları”nı Anlatan En İyi Kareler BursaFotoFest`te

Kent Diyalogları”nı Anlatan En İyi Kareler BursaFotoFest`te
Bu sene 6’ncısı yapılan BursaFotoFest kapsamında hazırlanan ve 8 ülkeden yerli ve yabancı 130 fotoğraf sanatçısının 67 sergisi ve binlerce fotoğraf karesinden oluşan fotoğraf sergisi, düzenlenen törenle izlenime açıldı.

Bu sene 6’ncısı yapılan BursaFotoFest kapsamında hazırlanan ve 8 ülkeden yerli ve yabancı 130 fotoğraf sanatçısının 67 sergisi ve binlerce fotoğraf karesinden oluşan fotoğraf sergisi, düzenlenen törenle izlenime açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (Bufsad) işbirliğiyle düzenlenen 6. BursaFotoFest, fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf meraklılarına Bursa’da buluşturuyor. Festival kapsamında Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda oluşturulan ve 8 ülkeden yerli ve yabancı 130 fotoğraf sanatçısının 67 sergisi ve binlerce fotoğraf karesinin yer aldığı fotoğraf sergisi, törenle açıldı. ‘Kent Diyalogları’ temasıyla hazırlanan fotoğraf sergisi bünyesinde ayrıca 15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi de yer alıyor. Sergi alanının ortasında şehir meydanlarından esinlenilerek oluşturulan alanda davetlilere simit, peynir ve çay ikram edildi.

“Sanat, güzellikleri yansıtmaktır”
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, iyi niyetlerle 6 sene önce başlatılan festivalin bugün sanatçıların yüksek katılımı ve destekleriyle bu noktaya geldiğini ifade etti. Bursa Kent Konseyi’nin, gönüllü insanların güzel işler yaptığı bir platform olduğunu söyleyen Başkan Hasan Çepni, “Hayatın içerisinde ne varsa her biriyle alakalı çalışmaların yapıldığı platformdur. Bursa Kent Konseyi, Bursa’nın tamamını kapsayan yapıya sahiptir. Sanat, güzellikleri yansıtmaktır. Fotoğraf kareler ise bizlere daha derin anlamlar aktarıyor. ‘Bakmak ve görmek’ diye bir söz vardır. Bence görmek kelimesinin tam karşılığı fotoğraftır. Bizler festivalleri bu noktada önemsiyoruz. Fotoğrafa gönül veren insanların her sene açtığımız temalara katılmaları bizleri mutlu ediyor. Festivalin hazırlanmasında katkı sunan herkese ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bursa Fotoğraf Festivali’nin önümüzdeki senelerde dünyanın sayılı fotoğraf festivalleri arasında olmasını diliyorum” dedi.

“Bu coğrafya diyaloglar üzerine kuruldu”
BursaFotoFest Küratörü Kamil Fırat, fotoğraf sergisinde 130’a yakın sanatçının çalışmalarının yer aldığını söyledi. Festival sayesinde insanların birbiriyle kaynaştığını, tanıma fırsatı bulduğunu ve diyaloglar geliştirdiğini belirten Fırat, “Bu coğrafya diyaloglar üzerine kuruldu. Bütün şehirler bir tiyatro kültürüyle geliştirilmiştir. Oradan bu tarafa gelen geleneğin uzantılarıyız. Bu geleneği devam ettirmek gerekiyor. Şehirler, şehir olabilecekse ancak o geleneği sürdürebildikleri oranda olabilir. Bir araya gelmemizin temel sebebi fotoğrafçıların, şehirlerin ve ülkelerin arasında diyalog oluşturabilmektir. Festivalde eserleriyle yer alan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Daha sonra festivale katılan sanatçılarda tek tek söz alarak düşüncelerini dile getirdi. Türkiye’nin en ciddi ve büyük fotoğraf festivallerinden birisinin Bursa’da olduğunu söyleyen sanatçılar, fotoğrafı ve sanatı destekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çektirildi. Daha sonra konuklar, sergi alanını gezerek eserleri yakından inceledi.

BursaFotoFest’te Bugün 06 Kasım 2016 Pazar
Merinos AKKM Fuar Alanı
13.00 Portfolyo Değerlendirme
- Elena Chemyshova (Rusya)
- Barış Karamuço (Kosova)
- George Georgiou (İngiltere)
- Abdullah Hekimhan (Türkiye)
- Hasan Şenyüksel (Türkiye)

15.30 Portfolyo Değerlendirme
- Engin Güneysu (Türkiye)
- Nevzat Çakır (Türkiye)
- Sinan Çakmak (Türkiye)
- Yusuf Murat Şen (Türkiye)
- Alberto Modiano (Türkiye)
- Banja Rathnov (Danimarka)

Merinos AKKM Fuar Alanı B Seminer Salonu
Gösteriler
14.00 Emre Bostanoğlu (Sille)
15.00 İmren Doğan-Mehmet Pınar (Anadolu’da Üç Kardeş)
16.00 Murat Bakmaz (Yeditepe İstanbul)
17.00 Murat Yılmaz (Komşu)

Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu
19.00 Sanatçı Söyleşisi – Banja Rathnov (Danimarka)

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.