KARABAĞLAR YAYLASI TURİZM RAPORU KAMUOYUNA TANITILDI
Karabağlar Yaylasında alternatif turizm olanaklarının araştırılması ve teşvik edilmesi konusunda örnek teşkil edebilecek bir proje olan “Karabağlar Yaylasında Dört Mevsim Turizm” araştırma ve fizibilite raporu, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde yapılan tanıtım toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.
Toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Belediyesi Başkanvekili Leyla Ersöz, Başkan Yardımcıları, Akademisyenler, Dernekler, Karabağlar Yaylası sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Menteşe Belediyesi Başkanvekili Leyla Ersöz tanıtım toplantısında raporun Karabağlar Yaylasının, dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi ve cazibe merkezi haline gelmesi, yerel halka sürdürülebilir ekonomik katkı ve istihdam sağlanması bakımından büyük önem arz ettiğini belirterek, “Bildiğiniz üzere Belediyemiz Etüd Proje Müdürlüğü tarafından çalışmaları tamamlanarak, 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) Mayıs Ayı içerisinde başvurusunu yaptığımız “Karabağlar Yaylasında Dört Mevsim Turizm” adlı projemiz ile GEKA’ dan %100 hibe almaya hak kazandık. Ortaklarımız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği ve yüklenici firma olan Etik ARAŞTIRMA ile beraber 3 ay boyunca çok titiz bir çalışma sürdürdük. Karabağlar Yaylasında kültür ve doğa turizminin yapılabilmesi, Karabağlar Yaylasının dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi ve cazibe merkezi haline gelmesi, yerel halka sürdürülebilir ekonomik katkı ve istihdam sağlanması bakımından projemiz büyük önem arz ediyor. Karabağlar Yaylasında alternatif turizm olanaklarının araştırılması ve teşvik edilmesi konusunda örnek teşkil edebilecek bir projeyi kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyorum.
3 Ay süren Fizibilite Raporu Sonucunda; Dört mevsim yapılacak turizm çeşitlerinin belirlenmesi ve yaylanın bu çeşitlilik ile canlandırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, Yaylada sürekli yasayan ailelerin turizme katkı sağlaması ve ekonomik gelirlerinde artış yaşanması, Karabağlar yaylasında yer alan geleneksel kahvelerimizde yerel halkın satış yapabileceği yöresel ürün stantlarının oluşturulması gibi faaliyetler hedeflerimiz arasında yer almaktadır.
Menteşe Belediyesi ve proje ortaklarımızın katkılarıyla desteklenen projemizin Menteşemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, katılımınız ve destekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feray Koca, “Projenin fikrini ortaya koyan başta Menteşe Belediyesine ve projeye katkı sağlayan ortaklarına teşekkür ediyorum. Çok verimli geçtiğine inandığımız proje sonunda Karabağlar Yaylasında yerel halkla bir araya gelerek, turizm çeşitliği ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, yaylada yaşayan halka sağlanacak ekonomik gelirler gibi birçok tespite ulaştık. Üniversite olarak proje ortağı olmaktan mutluluk duyduğumuz “Karabağlar Yaylasında Dört Mevsim Turizm” araştırma ve fizibilite raporunun Menteşe’ye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşmasına 3 ay süren projenin fikrini ortaya koyan Menteşe Belediyesine teşekkür ederek başlayan Proje ortağı Muğla Karabağlar Yaylası Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Sevinç Göçügenci, “Başta Menteşe Belediye Başkanımıza Bahattin Gümüş olmak üzere proje ortaklarına ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Karabağlar Yaylasında Dört Mevsim Projesinin yaylamıza ileriye dönük çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, yüklenici firma Etik Araştırma Şirketinden Beril Çelikgil ve Murat Saraç “Karabağlar Yaylasında Dört Mevsim Turizm” araştırma ve fizibilite raporunun sunumunu gerçekleştirdiler. Tanıtım toplantısında katılımcılara ‘Karabağlar Yaylasında Dört Mevsim Turizm’ araştırma ve fizibilite raporunun yer aldığı CD ve broşürler dağıtıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.