• BIST 10029.73
  • Altın 2915.875
  • Dolar 34.098
  • Euro 38.1399
  • İzmir 20 °C

İslam`da Gayb ve Rüya

İslam`da Gayb ve Rüya
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İbrahim Paşa Kültür Merkezi’ndeki “Her Düşünce” adlı programa konuk olan Prof.Dr. İsrafil Balcı, tartışılacak açıklamalara imza attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İbrahim Paşa Kültür Merkezi’ndeki “Her Düşünce” adlı programa konuk olan Prof.Dr. İsrafil Balcı, tartışılacak açıklamalara imza attı.

Balcı, “Hz. Peygamber ve Gayb” adlı sunumuyla İlahi Vahyin ışığında, İslam’da “Gayb ve Rüya” gerçeğine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Özellikle Hz. Muhammed’in geleneksel kabullerde var olan hayatı ve öğretisinin anlatılmasına karşılık olarak, vahyin verileri ve bilimsel gerçekler ışığında tanıtılması gerektiğini savunan 19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Balcı, “Geleneksel kabule göre, Allah’ın gaybı bilme sıfatını peygambere yükledik. Hz. Peygamber gaybı biliyor ise onun velileri de gaybı bildiğini iddia ederek ortaya çıkar. Bilinçli bilinçsiz, vahyi dikkate almadan bir takım sırlara, gabya ulaşabiliyorum diyen her kimse yalan söyler. Vahye inanıyorsanız Allah’ın sıfatını kimseye yükleyemezsiniz. Allah’ın verdiği karar, hüküm değişmez. Gaybı başkasının bildiğini iddia etmek, Allah’tan rol çalmaktır” dedi.

Kıyameti bir tek Allah bilir
Daeş’in Konstantiniyye adlı dergi çıkarmasının manidar olduğunu sözlerine ekleyen Balcı, vaat edilmiş topraklar üzerinde “Büyük İsrail’i” kurmak için mücadele eden batılı Siyonist güçler ile Müslümanlar arasında olacağı haber verilen kıyamet savaşları üzerinden önemli bir saptamada daha bulundu. Balcı, “Bu savaşın olacağını ve Müslümanların bu savaştan zaferle çıkacağını bize peygamberimiz haber vermektedir: Allah Resulünün (S.A.V) Rumların yenileceğine dair ifadeleri esasen bizzat Kur’an-ı Kerim’de Allah tarafından bildirildiği için, gayb olmaktan çıkmıştır. Yoksa o bir kehanet değildir. Yeni zamanlarda Suriye sınırları dâhilindeki Dabık (tarihte Mercidabık diye anılır) üzerinde Daeş’in emelleri de kıyamet senaryoları bulunan uydurma rivayetlere dayanmaktadır. Yine aynı rivayetlere sığındıkları için Daeş, yayımladığı dergiye Konstantiniyye adını vermiştir. Zira uydurma rivayetlerde bu isim kullanılmaktadır. Bu sebeple onların İstanbul ve Türkiye üzerine hesapları var. Bunlar son fitne ve hesaplardır ve İslam’ı Allah’ın dışında bir otoriteye bağlamaktır. Böyle rivayetler üzerinden gidiş sürerse tel, tel dökülürüz. Kıyametin saatini yalnız Allah bilir. Peygamberler kendilerinden sonraki zamanlarda cereyan edecek olayları Allah bildirmedikçe bilemezler” diye konuştu.

Programın başında söz alan yazar-şair Metin Önal Mengüşoğlu ise, “Her Düşünce” programı ile düşünce hürriyetini önceleyen bir buluşmayı gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Bu toprağın insanlarının dindar gözükmelerine rağmen, sömürülebilirlik vasfını üzerinden atamadıklarını ifade eden Mengüşoğlu, “Türkiye, 27 Mayıs darbesinden 15 Temmuza dek, sürekli dış tehditlerin ve baskıların merkezinde bulundu. 15 Temmuzdaki hain planı da merkezinde din olan birileri yaptı. Bunun temelinde dine asabiyetle bağlanılması yatmaktadır” diye konuştu. Mengüşoğlu, programın sonunda Prof. Dr. Balcı’ya katılımından dolayı, Bursa Büyükşehir Belediyesi yayınlarından çıkan “Dünden Yarına Bursa” adlı kitabı hediye etti. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.