• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 22 °C

Devlet Koruması Altında Olan 3 Bin Gence Kamuda İş Olanağı Sunuyoruz

Devlet Koruması Altında Olan 3 Bin Gence Kamuda İş Olanağı Sunuyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu konuşmasında, "Biz büyük bir medeniyetin mensuplarıyız.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu konuşmasında, "Biz büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu medeniyetin özünde sevgi, merhamet, şefkat, paylaşmak vardır. Mazlum ve mağdurun, darda, zorda olanın yanında olmak vardır. Esasında medeniyetimizin büyüklüğü buradan kaynaklanır." ifadelerini kullandı. 

Müezzinoğlu, AK Parti'nin kuruluş felsefesinin "kimsesin kimsesi olabilmek, mazlum ve mağdurun yanında olabilmek, milletin hak ve hukukunu koruyabilmek" olduğunun altına çizerek, şöyle devam etti:

"Bu siyasi anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hep mağdurların, mazlumların, darda, zorda olanların yanında oldu. Bugün özellikle burada atamasını yapacağımız 2 bin 974 gencimiz, bunun sıcak ve güçlü sahiplenmesini gördü. Engellilerimiz, hastalarımız, dezavantajlı gruplarımız gördü. Yalnız ülkemiz boyutuyla değil, dünyadaki mazlum ve mağdurlar da 'Dünya 5'ten büyüktür' cümlesiyle gördüler."  

Anayasa değişikliği sürecine yönelik değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, "Anayasa değişikliği süreci ilk defa cumhurla cumhurun başkanını, vesayetsiz bir yapıyla milleti buluşturacak. Bugüne kadar ister cumhurun seçtiği başbakan isterse cumhur adına yetki kullanan cumhurbaşkanları, arada hep vesayet kurumlarının olduğu şekillenmelerle milletin karşısına geldi. İlk defa cumhuriyetin cumhuru, cumhurun da cumhurbaşkanı bundan sonraki süreçte inşallah referandumdan sonra olması gereken o sıcak ve güçlü iletişimi sağlamış olacaktır." diye konuştu. 

"250 kişilik kadromuz açık kaldı" 

Müezzinoğlu, Türkiye'de her bir yaşta, yarısı kız yarısı erkek olmak üzere bir milyon 250 bin gencin bulunduğuna dikkati çekerek bunların yaklaşık yüzde 7-8'inin asgari bazda engelli veya farklı sorunları bulunan gençlerden oluştuğunu vurguladı. Bakan Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile gençlere yönelik yeni projelerin geliştirileceğini dile getirdi. 

Kadın istihdamını desteklemek amacıyla hayata geçilecek "Büyükanne Projesi"nin imzasının yarın Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla atılacağını bildiren Müezzinoğlu, projenin çalışan anneler, büyükanneler için hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Müezzinoğlu, ataması yapılacak gençlere yeni görevlerinde başarılar dileyerek, "Esas bizim kadromuz, Devlet Personel Başkanlığı olarak onlara tanıdığımız kadro 3 bin 220'ydi. Burada yaklaşık 250 civarındaki kadroya talep alamadığımız için 250 kişilik kadromuz açık kaldı. Yine talepte bulunan gençlerimiz için inşallah önümüzdeki günlerde bu 250 kadroyu da boşta değil istihdamda değerlendirmek istiyoruz." dedi.

Atama töreninde devlet koruması altında büyüyen ve ardından kamuda istihdam edilen Sevda Akyüz de bir konuşma yaptı. Akyüz, 17 yıldır devlet memuru olarak görev yaptığını anlatarak, "Bizlere tanınan bu pozitif ayrımcılığa layık olabilmek için yapacağımız tek şey, işimize sımsıkı sarılmak, devletimiz ve milletimize sadakat ile bağlı olmak, ülkemizin refahı için çalışmaktır." diye konuştu.

"Kardeşliği, annesizliği, babasızlığı orada öğreniyorsun" 

Konuşmaların ardından sosyal hizmet modellerinden yararlanan 2 bin 974 gencin kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları gerçekleştirilirken, birçok genç işe başlayacak olmanın sevinciyle gözyaşlarını tutamadı. 

 Çankırı'ya atandığını anlatan 20 yaşındaki Sultan Erdoğan, duygularını, "Çok heyecanlıyım, elim ayağım titriyor." sözleri ile dile getirdi. 

Atamasının Kırıkkale'ye yapıldığını aktaran 22 yaşındaki Mahmut Geleş, "Devlet memurluğunu çok istiyordum. Bütün arkadaşlarımı tebrik ederim. Çok mutluyum." dedi. 

 21 yaşındaki Volkan Yücel de Nevşehir'e atandığını ve çok mutlu olduğunu belirterek 7 yaşında yurda verildiğini ve 18 yaşına kadar yurtta kaldığını anlattı. 

Devlet koruması altında büyüyen çocuklara bir çağrıda bulunan Yücel, "Annesiz, babasız büyümek gerçekten zor ama şu var ki yurt imkanları şimdi daha iyi. O yüzden hiç şüpheye kapılmasınlar. Gerçekten kardeşliği orada öğreniyorsun, annesizliği, babasızlığı orada öğreniyorsun. Hayata daha sıkı tutunmayı iyi biliyorsun. O yüzden de sabretmeleri ve sıkıca hayata tutunmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.