• BIST 9887.75
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İzmir 27 °C

Çivi ve Telin Dansı Ankamall'da Sanatseverlerle Buluştu

Çivi ve Telin Dansı Ankamall'da Sanatseverlerle Buluştu
Filografi sanatçıları Gökhan Duran ve Bilal Dallı'nın ANKAmall'daki filografi sergisi yoğun ilgi gördü.Sanatsal etkinliklerle Ankara'nın en önemli merkezlerinden biri haline gelen ANKAmall, şimdi de alışveriş merkezine gelen misafirlerine büyüleyici fil

Filografi sanatçıları Gökhan Duran ve Bilal Dallı'nın ANKAmall'daki filografi sergisi yoğun ilgi gördü.
Sanatsal etkinliklerle Ankara'nın en önemli merkezlerinden biri haline gelen ANKAmall, şimdi de alışveriş merkezine gelen misafirlerine büyüleyici filografi eselerini sundu.

Birbirinden farklı etkinlikleriyle ziyaretçilerine unutamayacakları deneyimleri yaşama fırsatı sunan ANKAmall şimdi de özel bir sanat sergisi ile konuklarını ağırladı. Binlerce metre tel ve çivi ile oluşturulan etkileyici sanat dalı filografi ANKAmall'da sevenleriyle buluştu. Filografi sanatçıları Gökhan Duran ve Bilal Dallı ile birlikte öğrencileri 14 yaşındaki Burak Demirok alışveriş merkezi içinde açtıkları sergileriyle eserlerini Ankaralılarla buluşturdu.

Filografi sanatını daha fazla kişiye tanıtmak için sergiler açtıklarını vurgulayan Görsel Sanatlar Öğretmeni Gökhan Duran, "İlk kez 4 yıl önce İstanbul'da gördüğüm ve uğraşmaya başladığım filografi sanatını daha çok kişiye ulaştırmak istiyoruz. Gelen güzel tepkiler bize daha çok cesaret veriyor. Her geçen gün daha güzel eserler ortaya çıkıyor" dedi.

Ankaralılara eserlerini gösterme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını dile getiren Duran şunları kaydetti:
"Filografi sanatı Osmanlı döneminden bu yana var olan bir sanat dalı. Ancak Türkiye'de çok fazla uğraşan insan yok. Ben kendimi ilk öğrendiğim günden bu yana geliştiriyorum. Eserlerimde daha çok hat desenleri üzerine çalışıyorum. Bunun yanında özel sipariş çalışmaları da yapıyorum. Ayrıca eserlerimizin yanı sıra kurslar da vererek minik arkadaşlarımızın bu sanatı öğrenmelerini sağlıyoruz. Ayrıca ebru, kaligrafi, ahşap oyma, hat ve naht sanatları üzerine çalışmalar da yapıyoruz."

FİLOGRAFİ YURTDIŞINDA BİR TEDAVİ YÖNTEMİ...
Duran; "Filografi yurtdışında sadece sanat olarak değil, bir tedavi yöntemi olarak da kullanılıyor. Özellikle hiperaktif çocukların sakinleşmeleri için bu sanata yönlendirilmeleri sağlanıyor. Ayrıca psikolojik tedavilerde de kullanılan sanat dalı oldukça önem arz ediyor."

ANKAMALL'DA YOĞUN İLGİ
ANKAmall'daki sergilerine yoğun bir ilgi olduğunu belirten sınıf öğretmeni Bilal Dallı, "ANKAmall'da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Buradaki sergimiz boyunca oldukça yoğun ilgi gördük. İnsanlar uzaktan gördüklerinde sadece çizim sanıyor ancak yakından baktıklarında çivi ve tellerin özel olarak işlendiklerini görünce çok hoşlarına gidiyor" dedi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.