• BIST 10029.73
  • Altın 2900.235
  • Dolar 34.1216
  • Euro 38.1028
  • İzmir 21 °C

Bursa’nın Geleceği Ortak Akılla Şekilleniyor

Bursa’nın Geleceği Ortak Akılla Şekilleniyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi Sektör Konseyi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Bursa’nın ulaşımını etkileyecek olan fabrikalardaki mesai saatlerinin düzenlenmesi hususunda kent yöneticileri ve sanayiciler fikir alışve

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi Sektör Konseyi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Bursa’nın ulaşımını etkileyecek olan fabrikalardaki mesai saatlerinin düzenlenmesi hususunda kent yöneticileri ve sanayiciler fikir alışverişinde bulundu.

BTSO OSB Konseyi toplantısı Oda Hizmet Binası’nda yapıldı. Programa, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyeleri, OSB Başkanları ve OSB Konseyi üyeleri katıldı. Programda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin dönüşüm sürecinde ortak aklın ürünü olan stratejilerle hedeflere emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, “Konseylerimiz, Bursa iş dünyamızın sorunlarının konuşulduğu, çözüm önerilerinin paylaşıldığı ve örnek projeler için kararların alındığı bir platform oldu” dedi.

ORTAK AKIL GELECEĞE YÖN VERİYOR

Başkan Burkay, Bursa’nın giderek büyüyen ve gelişen metropol bir kent olduğunu, yapılan şehircilik yatırımlarıyla kentin yaşam kalitesinin arttığını ifade etti. Metropol şehirlerin en önemli meselelerinin başında ulaşım planlamasının geldiğini dile getiren Başkan Burkay, “Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemiz, çok önemli ulaşım yatırımlarını bir bir hayata geçiriyor. Ortak aklın gücüyle kent yöneticilerimizin liderliğinde sorunlarımıza hep birlikte çözüm üretebiliriz” dedi.

“OSB’LERDE 160 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR”

Başkan Burkay, Bursa’da 14 OSB, 4 ıslah ve 3 ıslah sürecinde olan OSB’nin yer aldığını söyledi. Tüm sanayi bölgelerinde 160 binden fazla kişinin istihdam sağlandığını kaydeden Burkay, Islah OSB sürecinin tamamlanmasında Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen GSM1 ve ilçe belediyeleri tarafından verilen GSM2 belgelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

“FİRMALARIMIZIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Vali İzzettin Küçük, Bursa iş dünyası ile gerçekleştirilen istişare toplantısına ev sahipliğinden dolayı BTSO’ya teşekkür etti. Bursa’daki trafik yoğunluğu konusunun kentin en önemli gündem maddelerinden birisi olduğunu kaydeden Vali Küçük, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde meydana gelen trafik sıkışıklığından dolayı vatandaşlarımızın bir mağduriyeti söz konusu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, yol konusunda en fazla kamulaştırma yapan belediyelerden birisidir. Ancak Türkiye’de yol yapmanın en pahalı olduğu il de Bursa, aynı zamanda nüfusun ve sanayileşmenin en fazla arttığı illerden birisi. Bu açıdan fabrikalarımızda mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi trafik yoğunluğunun azalmasını sağlayacaktır. Bu konuda firmalarımızın desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

“7 YILDA 63 KÖPRÜ VE KAVŞAK YAPTIK”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak şehir içi ulaşıma yönelik yatırımların ara vermeden devam ettiğini söyledi. Son 7 yılda 63 köprü ve kavşağı kent ulaşımına kazandırdıklarını belirten Altepe, “Kentimizin her köşesinde ulaşım çalışmalarımız sürüyor. Tramvay ve metro hatlarımız yapılıyor. Kamulaştırmalar yaparak, yollar açıyoruz. Bursa bu konuda örnek bir şehir. Bir yandan bu sorunları çözmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

“FİRMALARIMIZA DUYARLILIĞINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 70’inin ulaşıma harcandığını ifade ederek, “Ortak atılacak adımlarla şehirlerimizin gündemindeki konuları çözebiliriz. Bursa, bir sanayi şehridir. Burada sanayi ile birlikte atacağımız adımlar çok önemli. Çalışma saatlerini yeniden düzenlersek ulaşımın verimli bir şekilde yapılmasına da katkı sağlayabiliriz. Firmalarımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ederim” dedi.

OSB’LER RAPOR HAZIRLAYACAK

Toplantıda; BTSO OSB Konsey üyeleri mesai saatlerinin düzenlenmesine ilişkin görüşlerini dile getirdi. Yapılan görüşmenin ardından Bursa Organize Sanayi Bölgesi, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi mesai saatleri konusunda bir rapor hazırlayacak. Bu raporun neticesinde mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi planlanıyor. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.