• BIST 10029.73
  • Altın 2915.875
  • Dolar 34.098
  • Euro 38.1399
  • İzmir 20 °C

BursaFotoFest`in Son Konuğu Rus Sanatçı Chernyshova Oldu

BursaFotoFest`in Son Konuğu Rus Sanatçı Chernyshova Oldu
Bu sene 6’ncısı düzenlenen BursaFotoFest’in sanatçı söyleşilerinin son konuğu olan Rus Fotoğraf Sanatçısı Elena Chernyshova, Rusya’nın kutup bölgesinde yaşayan insanların çalışma ve gündelik hayatlarını fotoğraflarla anlattı.

Bu sene 6’ncısı düzenlenen BursaFotoFest’in sanatçı söyleşilerinin son konuğu olan Rus Fotoğraf Sanatçısı Elena Chernyshova, Rusya’nın kutup bölgesinde yaşayan insanların çalışma ve gündelik hayatlarını fotoğraflarla anlattı.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (Bufsad) işbirliğiyle bu sene ‘Kent Diyalogları’ temasıyla düzenlenen 6. BursaFotoFest, ‘Sanatçı Söyleşi’lerinin son konuğu olarak Rus Fotoğraf Sanatçısı Elena Chernyshova’yı ağırladı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) tüm hızıyla devam eden BursaFotoFest’e konuk olan Elena Chernyshova, fotoğraf tutkunlarıyla çalışmalarını paylaştı. Bu festivalde bulunmaktan çok mutluluk duyduğunu söyleyen Chernyshova, kendisini davet eden ve festivali düzenleyen yetkililere teşekkür etti. Asıl mesleğinin mimarlık olduğunu, fotoğrafı merak üzerine kendi kendine öğrenmeye başladığını söyleyen Chernyshova, ilk zamanlarda fotoğrafı mimari üzerine çektiğini, daha sonra katıldığı bir bisiklet turuyla fotoğrafa olan bakış açısının değiştiğini belirten Chernyshova, yolculuk sırasında profesyonel fotoğrafçılarla tanıştığını, fotoğrafçılığın sadece güzel bir kare çekmek olmadığını, bir hikayenin de anlatılabileceğini anladığını ifade etti. Bisiklet turunun ardından bir arkadaşıyla küçük bir köye yerleştiğini dile getiren Chernyshova, ilk çalışmasını oradaki insanların yaşamı üzerine yaptığını aktardı. 

BursaFotoFest fotoğraf sergisinde yer alan ‘Gecenin günleri-Günün Geceleri’ konulu çalışmasını da anlatan Chernyshova, Sovyet dönemindeki şehir yaşantılarından kareler paylaştı. Zorlu hava koşullarının yaşandığı şehirlerdeki maden çalışanlarının hikayelerini anlatan Chernyshova, kutup bölgesindeki insanların yaşam koşulları üzerine çektiği fotoğrafların gösterimini yaptı. Programın sonunda Rusya’nın kuzeyindeki bir maden yerleşkesinde çekilen belgesel filmin gösterimi yapıldı. Soru cevap bölümüyle devam eden gecenin sonunda Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar tarafından günün anısına Rus Fotoğraf Sanatçısı Elena Chernyshova’ya plaket takdim edildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.