Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) İŞKUR’la ortaklaşa düzenlediği ‘Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi’ kapsamında genç iletişimcilerle söyleşiye katıldı. Yaklaşık 1 saat süren söyleşide geleceğin gazetecilerine ‘Büyükşehir ve medyanın Büyükşehir nezdindeki önemine ilişkin’ bilgiler veren Başkan Altepe, yapılan yatırım ve hizmetlerle Bursa’nın yarının güçlendirmeye çalışırken gerek yazılı ve görsel medyadan gerekse sosyal medyadan sonuna kadar yararlandıklarını söyledi.
Yoğun ilgi gören ve moderatörlüğünü BİK Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez’in yaptığı söyleşi, Bursa Kent Konseyi’nin Merinos’taki yerleşkesinde gerçekleşti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve üniversitelerin ilgili bölümlerini yeni bitirmiş gençlerden oluşan gazetecileri Bursa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bursa’nın sanayi, tarım ve turizmde Türkiye’nin lokomotif şehirleri arasında yer aldığını vurgulayan Başkan Altepe, göreve gelir gelmez Bursa’nın gerçek kimliği olan tarihi eserleri ayağa kaldırdıklarını belirtti. Ulaşım projeleriyle her geçen gün artan trafik yoğunluğunu azalttıklarını, çevre uygulamalarıyla ‘Yeşil Bursa’ kimliğini yenilediklerini ve spor projeleriyle her yaştan insanın her yerde spor yapmasını sağladıklarını ifade eden Başkan Altepe, Bursa’yı ilgilendiren her konuya müdahil olarak şehrin geleceğinin temellerini güçlendirdiklerini söyledi. Başkan Altepe, “Bu sayede Bursa’nın adı hem ülke hem de dünya gündeminde sıklıkla yer almaya başladı. Bütün bu hizmetlerin arka planında Büyükşehir Belediyemizin tüm birimlerinin yanı sıra özellikle basın birimimizin yoğun bir emeği var” dedi.
Başkan Altepe, konuşmasında, Türkiye’de medyanın yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu savundu. Medyanın aynı zamanda bilginin sınırlarının kalktığı dünyada gücünü yerelden alan, demokrasinin en temel kurumlardan biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Bursa kent yönetiminde gazetecilerin de söz sahibi olduğunu dile getirdi. Türkiye’de Bursa basınının İstanbul’dan sonra ikinci Bab-ı Ali olarak adlandırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Yerel basınımızın hizmetlerimize yer vermesi kadar, eleştiri ve tavsiyelerini de dikkate alarak çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Dolayısıyla basın yayın kuruluşları kent yönetiminde söz sahibi olmaktadırlar. Bu aynı zamanda bizim birlikte yönetim ilkemizin yani yönetişim modelimizin bir yansımasıdır” diye konuştu.
Başkan Altepe, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü basın faaliyetlerine de değindi. Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birinde yerel yönetimde bulunmanın kendilerini ister istemez haberin kaynağı haline getirdiğini vurgulayan Başkan Altepe, hizmete aldıkları projelerin kamuoyunca daha iyi anlaşılması için çeşitli bülten, broşür, kitapçık, dergi ve kitap gibi süreli yayınlar çıkarttıklarını anlattı. Özellikle Büyükşehir bünyesinde aylık çıkan ‘Şehir Postası’ ile 3 ayda bir yayınlanan ‘Bursa’da Zaman’ dergisinin kendileri için ayrı bir özel önem taşıdığını söyleyen Başkan Altepe, bu yayınların şehrin tarihi, kültürel ve sosyal birikimini öne çıkaran içerikleri nedeniyle beğeniyle takip edildiğini kaydetti. Aynı şekilde yürüttükleri faaliyetlerde sosyal medya mecralarını da doğru şekilde kullanarak vatandaşlarla diyaloğu sürekli taze tuttuklarını söyleyen Başkan Altepe, “Özellikle facebook, twitter ve instagram gibi hesaplar aracılığı ile vatandaşlarımızla iletişim kuruyoruz. Şahsi twitter hesabımın 190 bin takipçisi var. Büyükşehir Belediyemizin kurumsal twitter hesabının da yaklaşık 175 bin takipçisi var. Yazılı ve görsel medya aracılığı ile paylaştığımız haber, duyuru ve etkinlik gibi faaliyetleri sosyal medya üzerinden anlık olarak paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Söyleşi sonunda Başkan Altepe, genç iletişimcilere hayatlarının bundan sonraki kısımları için başarılar diledi. Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, günün anısına Başkan Altepe’ye plaket ile hat yazılı tablo takdim etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.