• BIST 9878.66
  • Altın 2880.724
  • Dolar 34.0717
  • Euro 38.0378
  • İzmir 22 °C

Altın Dolar Karşısında Revaçta

Altın Dolar Karşısında Revaçta
Vatandaş dolarını bozdurup altın almak için döviz bürolarına akın etti. Döviz büroları ve kuyumcular geçen haftaya göre ciddi yoğunluk yaşadı.

Vatandaş dolarını bozdurup altın almak için döviz bürolarına akın etti. Döviz büroları ve kuyumcular geçen haftaya göre ciddi yoğunluk yaşadı.

Geçen haftadan itibaren ABD dolarının yükselişe geçmesi sonrasında Türkiye’de pek çok sektör ve vatandaş yastık altındaki birikimini TL ve altına çevirdi. Birçok döviz bürosu ve kuyumcu vatandaşın dolarlarını bozdurmak için kendilerine gelmesinden dolayı yoğun günler geçiriyor. Altına talebin artmasıyla geçen ay altın satışları ülke genelinde durgunken  son ay vatandaş altın alımına yönelmiş durumda. Dolarını bozduran altına yatırıyor. Geçen haftaya oranla altın satışları yüzde 30 arttı. Altına talepte artış 3 katını bulmuş durumda.

ABD SEÇİMİ SONRASI ALTIN

ABD seçimlerinden sonra genişleyici maliye politikaları ve yüksek faizleri fiyatlayan ABD piyasalarında reel faiz yüzde 0,47 ve altın 1164 dolara geriledi. Vadeli piyasada da yatırımcıların altın net uzun pozisyonlarında son dönemde belirgin azalma var. Ancak bu durum altında yukarı yönlü pozisyon alanlarının yarattığı baskının azalmasına ve altın fiyatlarının yukarı çıkması için müsait durumun oluşmasına neden olabilir.

FAİZ BEKLENTİSİ ALTINA YARADI

ABD'de çarşamba günü yapılan toplantıda faiz artışına gidileceği beklentisi altın fiyatlarını düşürdü. Altın 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. Altının ons fiyatı 1153 dolarla 5 Şubat'tan beri en düşük düzeyi gördü. Altının onsu 1155 dolar civarında seyrediyor. Altın fiyatları, faiz oranlarındaki artıştan yakından etkileniyor. FED (Amerikan Merkez Bankası) yılın son toplantısına ilişkin sonuçları çarşamba günü açıklayacak. FED' in faizde çeyrek puanlık artışa gitmesi bekleniyor. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.